Coaching

Szakrális pihenés

SZAKRÁLIS PIHENÉS

Hétféle pihenést különböztethetünk meg……amikre mind szükségünk van 💛

Ha érezted már magad igazán kimerültnek, ha voltál már úgy, hogy hiába aludtad ki magad, még mindig nem érezted magad kipihentnek, akkor neked szól ez a pár sor. Én már régóta kísérletezek azzal, hogy milyen módokon tudom visszanyerni az életerőmet, az életkedvemet. Mik azok a helyzetek és tevékenységek, amikkel nem egyszerűen “túlvagyok” egy újabb napon, hanem amelyek tényleg rendbetesznek, feltöltenek.

Ebben a keresésben ad segítséget Saundra Dalton-Smith könyve, a Sacred Rest, amiben hét különböző pihenésmódot ír le, melyekre kisebb-nagyobb időközönként szükségünk van. Ezek egyike sem pótolja a másikat. Az persze változhat, hogy kinek melyikből mennyire van szüksége, vagy melyik az, amit amúgy is megkapsz és melyik az, amire oda kell figyelni, hogy megtörténhessen.

🔸 “A pihenés egy áldás, adomány, amit magunknak adunk. A testünk “igent” mondása egy szent parancsra. Az engedelmesség egy cselekedete. Az engedelmesség nem olyasmi, ami egyszer csak megtörténik veled. Tudatos, szándékolt cselekedetre van szükség, hogy pihenj.” (Saundra Dalton-Smith) 🔸

👉 Testi pihenés – alvás, relaxáló gyakorlatok, néhány nagy levegővétel kemény munka közben.

👉 Szellemi pihenés – pillanatnyi szünet a gondolkodásban (aggódásban), meditáció.

👉 Érzékszervi pihenés – az érzékszervi benyomások csillapítása, például úgy, hogy pár percre behunyod a szemed, vagy félrevonulsz egy csendes szobába.

👉 Pihenés a társas életből – kevesebb emberrel való érintkezés, csönd (idő beszélgetés nélkül), egyedül töltött idő.

👉 A kreativitás pihentetése – időtöltés anélkül, hogy bármit létre kéne hoznod, vagy ki kéne találnod, például egy hosszú séta a parkban vagy erdőben, vagy úszás/futás.

👉 Érzelmi pihenés – megosztani az érzelmi terheidet valakivel, aki értőn meghallgat. A jóga és a tánc is kiváló az érzelmi feldolgozásra és pihenésre (csakúgy mint a szellemire)

👉 Spirituális pihenés – részt venni valamiben, ami nagyobb nálad, amibe bele tudsz oldódni. Ez lehet valamilyen vallás, vagy akár önkéntes munka egy jótékonysági szervezetnél, vagy bármi egyéb (mint például egy elvonulás).”

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.